Al langere tijd waren er problemen met het riool bij de Wilg.

LAATSTE NIEUWS: het restpunt, de bestrating, wordt met spoed ingepland door Zegwaard, dus de verwachting is dat dit eind volgende week (5 april2024) ook opgelost is!!

Vorig jaar is er veel overleg geweest tussen de Gemeente Zuidplas en Woonbron over de vraag van wie de leiding ter plekke van de beschadiging is. Kennelijk kon men daar niet uitkomen.

Op verzoek van de VOOH is een week voor de kerst 2023 de knoop doorgehakt en is afgesproken dat Woonbron het initiatief neemt voor de reparatie en dat achteraf wordt bekeken wie dit gaat betalen. De leiding is preventief doorgespoten om met de feestdagen geen overlast te hebben, er is tegelijk een video-opname gemaakt van in de buis om te bepalen waar het probleem zich bevond. Vervolgens is op basis van deze resultaten een plan opgesteld: de gehele leiding tot aan het hoofdriool gaat worden vervangen!

Op vrijdag 26 en maandag 29 januari is een noodmaatregel uitgevoerd en is de lekkage verholpen zodat er geen problemen meer zijn met het riool. Komende tijd zal een groter deel van het riool worden vervangen.

Achteraf zal worden gekeken, aan de hand van Kadastertekeningen, op welk gebied de leiding ligt dus wie verantwoordelijk is voor de reparatie en dus wie de rekening gaat betalen.

De VOOH is heel blij dat het probleem voor nu is opgelost!

Ondanks dat het veel sneller had gekund, toch chapeau voor Woonbron voor het nemen van het initiatief!