De persoon die als huurder in het huurcontract staat, mag in de huurwoning blijven wonen na bijvoorbeeld een scheiding. De andere partner heeft geen recht op de woning, tenzij deze als medehuurder staat geregistreerd. Daarom is het heel belangrijk dit goed te regelen! Komt u hier in de Bomenwijk wonen als echtpaar of als partners mét een geregistreerd partnerschap dan heeft u beiden dezelfde rechten, u wordt beiden automatisch geregistreerd als huurder en medehuurder. Bij ongehuwden en niet-geregistreerde partners gaat dit niet vanzelf! Gaat u dus samenwonen, of bent u onlangs getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan? Dan kunt u uw partner als medehuurder laten bijschrijven op het huurcontract. Dit kunt u aanvragen via uw account bij uw verhuurder (via “uw huurcontract en gegevens”) of door telefonisch contact op te nemen met uw verhuurder. Kijk voor de zekerheid even na op uw huurcontract of dit goed is geregeld!

Door admin